,,Terens"

Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Gość zagraniczny

Re: ,,Terens"

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Tak on tylko kiwa głową. Ochrona go sprawdza i widzą że jest czysty i wchodzi do środka. Widzi Radę Miasta Szczęściogrodu. Mówi tym razem z bardziej poważną miną.

-Agent Atlas: Który z was jest przywódcą chińskich komunistów? Chcemy porozmawiać o wspólnym celu, jesteście dla nas inspiracją do tego że wszyscy mają być równi.
Awatar użytkownika
Mateusz Brzęczyszczykiewicz Stempel
Gość zagraniczny

Post autor: Mateusz Brzęczyszczykiewicz »

Następnie Prezydent miasta o imieniu Andrzej powiedział w stronę przybysza:
Andrzej: Witam, to ja jestem przywódcą tego miasta, choć rządy sprawujemy kolektywnie, jak i w całym kraju, jak towarzysz najpewniej wie. A komunistami jesteśmy Beatudzkimi. Słyszałem że chce towarzysz uzyskać mieszkanie. Dlaczego przyszedł obywatel tutaj, a nie do specjalnego urzędu przydzielającego mieszkania? I proszę usiąść.
Następnie wskazał ręką na krzesło.
Obrazek
I Sekretarz KC LPS i Premier
Beatudzkiej Republiki Demokratycznej,
Minister Spraw Zagranicznych BRD
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Gość zagraniczny

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Tak też usiadł przy krześle. Oczywiście każde słowo które Prezydent Andrzej wypowiedział agenta zainteresowało. Robi poważną minę i postanawia zaryzykować.

-Agent Atlas: Czyli w pewnym sensie poniekąd te plotki okazują się półprawdą. Tak naprawdę nie chodzi o mieszkanie, faktycznie od tego pewnie macie jakiś urząd do przydzielania. Ja jestem w znacznie poważniejszej sprawie. Widzę że tutaj ludzie czują się naprawdę świetnie. Jest wolne od radiacji i zmutowanych stworzeń. Oraz co najważniejsze... Od organizacji zwanej Instytutem. Dlatego mam pytanie. Czy wy bracie wesprzecie naszą sprawę i pomożecie nam ochronić Syntki? Czy możemy wam zaufać?

Przy okazji wyciąga dwa zdjęcia i podaje do prezydenta.

Obrazek

Obrazek

-Agent Atlas: A to nasi wrogowie. Na pierwszym zdjęciu bractwo stali, który nie toleruje innych istot i są fanami demokracji... A ci niżej to szaleni naukowcy z Instytutu, którzy chcą zniewolić Syntki, zamiast tak jak komunizm pokazuje, zrobić by wszyscy byli równo traktowani.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wiadomości z kraju”