,,Terens"
- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Gość zagraniczny
,,Terens"
Trzech kolesi w pomarańczowych płaszczach i pistoletach laserowych pojawiło się na plaży, razem z 4 syntkami 3 generacji. Sprawdzają teren uważnie i widzą zabudowanie.
-Agent Atlas: Zostańcie tutaj. Sprawdzę czy nie ma w pobliżu dziwnych stworzeń.
-Agent Oczko: Zrozumiałem Atlas. Zajebiste mam okulary. Ale spokojnie Syntki, tutaj nas Instytut nie dosięgnie. Jeśli teren będzie bezpieczny to zrobimy tutaj nawet kryjówkę tutaj.
-Agent Gruby: Atlas ruszaj. My tu ich popilnujemy.
Tak wyszedł jeden z nich z łódki. Widzi że tu pojazdy... działają i jest ich dużo, chodź dość prosto wyglądających. Dodatkowo są upały. Następnie wraca do swoich.
-Agent Atlas: To chyba chińscy komuniści. Można ich uznać za naszych?
-Agent Oczko: Jeżeli faktycznie to komuniści to czytałem dużo o nich. Mieli też swoje ideały. Zanim bomby spadły w RadioactiveSmile, to istnieli ludzie którzy chcieli by wszyscy ludzie byli równi. Jeżeli faktycznie ci to samo wyznają to możemy im zaufać.
-Agent Gruby: Pierw zbadajmy czy to faktycznie ci cali chińscy komuniści. Pamiętaj że jeśli źle ich zbadamy to mogą być do nas wrogo nastawieni, a się nie ujawniamy. Pamiętajcie o tym Trasa zawsze zostaje w cieniu i jeśli was zapytają, to powiedzcie że jesteście handlarzami. Musimy mieć pewność.
-Syntek AD-1: Czy będziemy teraz bezpieczni panie Oczko?
-Agent Oczko: Spokojnie Syntki, zadbamy by nikt was nie skrzywdził. Bądźcie blisko mnie i Grubego. Atlas dogłębnie sprawdzi ten kraj. Nie widzę tu supermutantów i ghuli, więc jest nadzieja.
-Agent Atlas: Zostańcie tutaj. Sprawdzę czy nie ma w pobliżu dziwnych stworzeń.
-Agent Oczko: Zrozumiałem Atlas. Zajebiste mam okulary. Ale spokojnie Syntki, tutaj nas Instytut nie dosięgnie. Jeśli teren będzie bezpieczny to zrobimy tutaj nawet kryjówkę tutaj.
-Agent Gruby: Atlas ruszaj. My tu ich popilnujemy.
Tak wyszedł jeden z nich z łódki. Widzi że tu pojazdy... działają i jest ich dużo, chodź dość prosto wyglądających. Dodatkowo są upały. Następnie wraca do swoich.
-Agent Atlas: To chyba chińscy komuniści. Można ich uznać za naszych?
-Agent Oczko: Jeżeli faktycznie to komuniści to czytałem dużo o nich. Mieli też swoje ideały. Zanim bomby spadły w RadioactiveSmile, to istnieli ludzie którzy chcieli by wszyscy ludzie byli równi. Jeżeli faktycznie ci to samo wyznają to możemy im zaufać.
-Agent Gruby: Pierw zbadajmy czy to faktycznie ci cali chińscy komuniści. Pamiętaj że jeśli źle ich zbadamy to mogą być do nas wrogo nastawieni, a się nie ujawniamy. Pamiętajcie o tym Trasa zawsze zostaje w cieniu i jeśli was zapytają, to powiedzcie że jesteście handlarzami. Musimy mieć pewność.
-Syntek AD-1: Czy będziemy teraz bezpieczni panie Oczko?
-Agent Oczko: Spokojnie Syntki, zadbamy by nikt was nie skrzywdził. Bądźcie blisko mnie i Grubego. Atlas dogłębnie sprawdzi ten kraj. Nie widzę tu supermutantów i ghuli, więc jest nadzieja.
- Gość zagraniczny
Re: ,,Terens"
Agent Atlas ruszył dalej sprawdzać teren. Widział dużo samochodów, samych ludzi, oczywiście chował się za krzakami. Obserwował co ludzie tu robią. Widzieli że byli ubrani roboczo, chodź nie wszyscy. Postanowił że będzie szedł dalej i spróbuje wejść w tłum... Udało mu się. Był zdziwiony że tyle jest ludzi, żadnych supermutantów. Próbował się uczyć gestykulacji ludzi i ich ruchy, by je kopiować i robić to samo... Na lewo widział Kawiarenkę...
@Mateusz Brzęczyszczykiewicz
@Mateusz Brzęczyszczykiewicz
- Mateusz Brzęczyszczykiewicz • Stempel
- Gość zagraniczny
Do przybysza podszedł jeden z obywateli Beatudii, widząc jego zdziwienie. Obywatel ten był ubrany roboczo, wracając właśnie z pracy w fabryce "Soldata". Podszedł on do tajemniczej postaci i rzekł on:
Witaj Towarzyszu, czy mogę w czymś pomóc? Widziałem już wielu ludzi i jestem w stanie natychmiast rozpoznać spojrzenie podróżnika. Skąd Towarzysz przybył, z Technowic, Dobromiasta?
Witaj Towarzyszu, czy mogę w czymś pomóc? Widziałem już wielu ludzi i jestem w stanie natychmiast rozpoznać spojrzenie podróżnika. Skąd Towarzysz przybył, z Technowic, Dobromiasta?

I Sekretarz KC LPS i Premier
Beatudzkiej Republiki Demokratycznej,
Minister Spraw Zagranicznych BRD
- Gość zagraniczny
Agent Atlas szybko starał się wtopić w środowisko gdy ktoś go zaczepił.
-Agent Atlas: Z Dobromiasta. Gdzie można znaleźć przywódcę?
Spokojnym głosem i lekkim uśmiechem do niego odpowiedział.
-Agent Atlas: Z Dobromiasta. Gdzie można znaleźć przywódcę?
Spokojnym głosem i lekkim uśmiechem do niego odpowiedział.
- Gość zagraniczny
Obywatel z tłumu natychmiast pomyślał że z racji na zadane pytanie przybysz jest ważnym przedstawicielem z Dobromiejskiej Rady Miasta
A, rozumiem, w takim razie budynek Rady Miejskiej Szczęściogrodu znajduje się za uliczką po lewej. Tam przesiadują rządzący Szczęściogrodem. Niech przyjaźń między naszymi miastami kwitnie! Życzę owocnej współpracy. - Odpowiedział, myśląc że przybysz jest w delegacji.
Następnie, jakby mu się przypomniało, dodał:
W wolnym czasie polecam skoczyć do kawiarenki, jest o tam. - powiedział wskazując palcem - Nie będzie Towarzysz zawiedziony! Jutro o 20:00 ma się tam odbyć jakaś potańcówka. Ma tam też występować taka jedna lokalna, bardzo dobra artystka. Polecam.
A, rozumiem, w takim razie budynek Rady Miejskiej Szczęściogrodu znajduje się za uliczką po lewej. Tam przesiadują rządzący Szczęściogrodem. Niech przyjaźń między naszymi miastami kwitnie! Życzę owocnej współpracy. - Odpowiedział, myśląc że przybysz jest w delegacji.
Następnie, jakby mu się przypomniało, dodał:
W wolnym czasie polecam skoczyć do kawiarenki, jest o tam. - powiedział wskazując palcem - Nie będzie Towarzysz zawiedziony! Jutro o 20:00 ma się tam odbyć jakaś potańcówka. Ma tam też występować taka jedna lokalna, bardzo dobra artystka. Polecam.

- Gość zagraniczny
-Agent Atlas: A dziękuje za zaproszenie, w wolnym czasie jutro na pewno skorzystam, jak tylko uda się znaleźć czas.
Uśmiechnął się do niego i udał się następnie do Rady Miejskiej Szczęściogrodu. Wchodzi do środka budynku i podchodzi do recepcjonistki.
-Agent Atlas: Ja chciałbym się spotkać z Radą Miejską Szczęściogrodu. Dobrze trafiłem?
Mówi to lekkim tonem do recepcjonistki.
Uśmiechnął się do niego i udał się następnie do Rady Miejskiej Szczęściogrodu. Wchodzi do środka budynku i podchodzi do recepcjonistki.
-Agent Atlas: Ja chciałbym się spotkać z Radą Miejską Szczęściogrodu. Dobrze trafiłem?
Mówi to lekkim tonem do recepcjonistki.
- Gość zagraniczny
Recepcjonistka, mając przerwę popijała sobie w tym czasie kawę zajadając ją sernikiem. Widząc przybysza, równie lekkim tonem odparła:
Witam, dobrze Pan trafił. A w jakiej sprawie?
Witam, dobrze Pan trafił. A w jakiej sprawie?

- Gość zagraniczny
On patrzy i lekko się uśmiecha.
-Agent Atlas: Chodzi o nowe mieszkanie dla mnie. Takie piękne to miejsce. To mogę wejść? Zależy mi na nowym mieszkaniu, rozumie pani recepcjonistka. I Smacznego.
-Agent Atlas: Chodzi o nowe mieszkanie dla mnie. Takie piękne to miejsce. To mogę wejść? Zależy mi na nowym mieszkaniu, rozumie pani recepcjonistka. I Smacznego.
- Gość zagraniczny
Recepcjonistka niezwykle zdziwiła się błahością prośby przybysza w porównaniu do organu, z którym miał się spotkać. Na jej twarzy zaczęło malować się zdezorientowanie. Z początku pomyślała że jest to jakiś żartowniś, lub gorzej - prowokator i reakcjonista. Po spojrzeniu w notatnik ujrzała brak zaplanowanych wizyt na ten termin. W związku z tym, chcąc przetrzymać przybysza chwilę dłużej oraz po skontaktowaniu się z Prezydentem miasta odpowiedziała:
Oczywiście, i dziękuję. Po przejściu przez ochronę proszę przejść po schodach i na wprost znajduje się biuro Prezydenta Miasta. Niestety Rada Miasta nie jest teraz na zebraniu.
Następnie, gdy przybysz lekko już się oddalił, recepcjonistka prewencyjnie zadzwoniła po milicję. Po tym powróciła do swoich wcześniejszych czynności.
Oczywiście, i dziękuję. Po przejściu przez ochronę proszę przejść po schodach i na wprost znajduje się biuro Prezydenta Miasta. Niestety Rada Miasta nie jest teraz na zebraniu.
Następnie, gdy przybysz lekko już się oddalił, recepcjonistka prewencyjnie zadzwoniła po milicję. Po tym powróciła do swoich wcześniejszych czynności.

- Gość zagraniczny
Tak on tylko kiwa głową. Ochrona go sprawdza i widzą że jest czysty i wchodzi do środka. Widzi Radę Miasta Szczęściogrodu. Mówi tym razem z bardziej poważną miną.
-Agent Atlas: Który z was jest przywódcą chińskich komunistów? Chcemy porozmawiać o wspólnym celu, jesteście dla nas inspiracją do tego że wszyscy mają być równi.
-Agent Atlas: Który z was jest przywódcą chińskich komunistów? Chcemy porozmawiać o wspólnym celu, jesteście dla nas inspiracją do tego że wszyscy mają być równi.