,,Terens"

Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Gość zagraniczny

,,Terens"

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Trzech kolesi w pomarańczowych płaszczach i pistoletach laserowych pojawiło się na plaży, razem z 4 syntkami 3 generacji. Sprawdzają teren uważnie i widzą zabudowanie.

-Agent Atlas: Zostańcie tutaj. Sprawdzę czy nie ma w pobliżu dziwnych stworzeń.

-Agent Oczko: Zrozumiałem Atlas. Zajebiste mam okulary. Ale spokojnie Syntki, tutaj nas Instytut nie dosięgnie. Jeśli teren będzie bezpieczny to zrobimy tutaj nawet kryjówkę tutaj.

-Agent Gruby: Atlas ruszaj. My tu ich popilnujemy.

Tak wyszedł jeden z nich z łódki. Widzi że tu pojazdy... działają i jest ich dużo, chodź dość prosto wyglądających. Dodatkowo są upały. Następnie wraca do swoich.

-Agent Atlas: To chyba chińscy komuniści. Można ich uznać za naszych?

-Agent Oczko: Jeżeli faktycznie to komuniści to czytałem dużo o nich. Mieli też swoje ideały. Zanim bomby spadły w RadioactiveSmile, to istnieli ludzie którzy chcieli by wszyscy ludzie byli równi. Jeżeli faktycznie ci to samo wyznają to możemy im zaufać.

-Agent Gruby: Pierw zbadajmy czy to faktycznie ci cali chińscy komuniści. Pamiętaj że jeśli źle ich zbadamy to mogą być do nas wrogo nastawieni, a się nie ujawniamy. Pamiętajcie o tym Trasa zawsze zostaje w cieniu i jeśli was zapytają, to powiedzcie że jesteście handlarzami. Musimy mieć pewność.

-Syntek AD-1: Czy będziemy teraz bezpieczni panie Oczko?

-Agent Oczko: Spokojnie Syntki, zadbamy by nikt was nie skrzywdził. Bądźcie blisko mnie i Grubego. Atlas dogłębnie sprawdzi ten kraj. Nie widzę tu supermutantów i ghuli, więc jest nadzieja.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wiadomości z kraju”