Wkrótce pojawi się statut POBN regulujący jej działalność
Państwowa Organizacja Bezpieczeństwa Narodowego
- Mateusz Brzęczyszczykiewicz • Stempel
- Gość zagraniczny
Państwowa Organizacja Bezpieczeństwa Narodowego
Państwowa Organizacja Bezpieczeństwa Narodowego będzie miała za zadanie pilnowanie przestrzegania obowiązującego prawa na terenie BRD. POBN będzie również odgrywać poważną rolę w zapobieganiu potencjalnym przejawom patologii. W zakres działalności POBN będzie wchodziła także działalność kontrwywiadowcza.

I Sekretarz LPS i Premier
Beatudzkiej Republiki Demokratycznej
- Gość zagraniczny
Re: Państwowa Organizacja Bezpieczeństwa Narodowego
Niestety napisanie statutu może się trochę przedłużyć przez nawał innych obowiązków.

- Gość zagraniczny
W związku z pojawieniem się fałszych oskarżeń wobec władz BRD o działalność wywiadowczą BRD w IIFN ogłaszam rozpoczęcie śledztwa w tej sprawie.

- Gość zagraniczny

RAPORT KOŃCOWY PAŃSTWOWEJ ORGANIZACJI BEZPIECZEŃSTWA NARODOWEGO W SPRAWIE FAŁSZYWEGO OSKARŻENIA BEATUDZKIEJ REPUBLIKI DEMOKRATYCZNEJ O PROWADZENIE DZIAŁALNOŚCI SZPIEGOWSKIEJ W II FEDERACJI NORDACKIEJ
OGÓLNY ZARYS SPRAWY
Dnia 26 lutego 2026 roku na forum II Federacji Nordackiej ukazała się wiadomość zawierająca screena - oskarżenie skierowanego w stronę władz Beatudii o rzekomą działalność wywiadowczą na terenie IIFN (zał. 1 i zał. 2).
W związku z faktem iż wiadomość ta działa potencjalnie na szkodę wizerunku państwa Beatudzkiego oraz relacji Beatudzko – Nordackich, a także ze względu na fakt iż główną osobą podejrzaną o jej rozsianie była obywatelka Beatudii Elisa Kirianóo von Hohenburg, sprawą zajęła się POBN.
W celu ustalenia autora sfabrykowanej wiadomości poczyniono następujące kroki:
1- Analiza językowa sfabrykowanej wiadomości W związku z faktem iż wiadomość ta działa potencjalnie na szkodę wizerunku państwa Beatudzkiego oraz relacji Beatudzko – Nordackich, a także ze względu na fakt iż główną osobą podejrzaną o jej rozsianie była obywatelka Beatudii Elisa Kirianóo von Hohenburg, sprawą zajęła się POBN.
W celu ustalenia autora sfabrykowanej wiadomości poczyniono następujące kroki:
2- Analiza techniczna zrzutu ekranu
3- Przesłuchanie głównej podejrzanej na podstawie powyższych czynników
Wszystkie z wyżej wymienionych punktów potwierdziły, że odpowiedzialną za sfabrykowanie wiadomości była Elisa Kirianóo von Hohenburg.
W toku przesłuchania główna podejrzana (tj. Elisa Kirianóo von Hohenburg) przyznała się do wpół świadomego sfabrykowania wiadomości na niekorzyść Beatudii. Motywacją podejrzanej miała być wewnętrzna sytuacja polityczna II Federacji Nordackiej oraz realizacja własnego planu na jej polepszenie. Elisa Kirianóo von Hohenburg w jednej z rozmów stwierdziła także, że istotną motywację jej działań stanowiły czynniki kulturowe, takie jak filmy szpiegowskie.
W związku z powyższym stwierdza się, że autorką sfabrykowanego zrzutu ekranu godzącego w dobre imię Beatudii oraz Mateusza Brzęczyszczykiewicza była Elisa Kirianóo von Hohenburg, ponosząc tym samym odpowiedzialność za postawione Beatudii fałszywe zarzuty. Treść przesłuchania znajduje się w zał. 3.
W związku z powyższym stwierdza się, że autorką sfabrykowanego zrzutu ekranu godzącego w dobre imię Beatudii oraz Mateusza Brzęczyszczykiewicza była Elisa Kirianóo von Hohenburg, ponosząc tym samym odpowiedzialność za postawione Beatudii fałszywe zarzuty. Treść przesłuchania znajduje się w zał. 3.
https://forum.nordata.org/topic/3180-os ... ment-31495
Zał. 2:

Zał.3:
TREŚĆ PRZESŁUCHANIA ELISY KIRIANÓO VON HOHENBURG
Przesłuchanie odbyło się drogą prywatną
Przesłuchujący: Kto zatem sfabrykował tę wiadomość z discorda?
(został w tym miejcu załączony plik z zał. 2)
Elisa Kirianóo von Hohenburg: To jest ta przynęta dla Bolesława te sfabrykowana wiadomość
Przesłuchujący: W jaki sposób miała być przynętą?
Elisa Kirianóo von Hohenburg: Bo by uwieżeli tą wiadomość Ta część przesłuchania została utajniona na życzenie przesłuchiwanej I nie chcę aby wiedział o tym Bolesław i tamci co my mówimy. I chcem było to tajna operacja
Przesłuchujący: Nie wchodzę w takie szczegóły
nie obchodzą mnie tajne operacje IIFN
o ile nie szkodzą Beatudii
no chyba że to twoja osobista tajna operacja
co przypuszczam
Elisa Kirianóo von Hohenburg: To była moja osobista Tajna Operacja
Przesłuchujący: rozumiem. czyli to ty zedytowałaś tę wiadomość i ją komuś przesłałaś. Komu?
Elisa Kirianóo von Hohenburg: Dla Bolesława na priva i mojego Protektoratu Wyrtlandi i ja byłam w tedy na stanowisku Gubernatora w moim protekoracie na discordowej grupki
Przesłuchujący: Czy wiesz może w jaki sposób ta sfabrykowana przez ciebie wiadomość znalazła się na forum IIFN?
Elisa Kirianóo von Hohenburg: Bo skopiowali tę naszą wiadomość ze strony ekipy Bolesława
Elisa Kirianóo von Hohenburg: Mój Protekorat Wyrtlandi był tym Państwem fabularnym, wiesz o tym
Przesłuchujący: Czyli Bolesław przesłał tą sfabrykowaną przez ciebie wiadomość dalej, aż znalazła się na forum?
Elisa Kirianóo von Hohenburg: Tak oczywiście
Przesłuchujący: Czy podczas fabrykowania tej wiadomości miałaś świadomość, że może ona wzbudzić w II Federacji Nordackiej podejrzenia o działalność szpiegowską BRD w IIFN?
Elisa Kirianóo von Hohenburg: W tym powiem że ustawa zagłsowałam na "ZA" ustawą (Diamano i Waksmana) w tym ma za wetować ustawę ma czas Prezydent II FN no ten Bolesław na 2 dnii, jak zawetuję i to w tedy przegłsować te weto na korzyść (Waksmana i Damiano) w tym mam głosować po ich stronie. W tym powiem że: pół nie wiedziałam i pół wiedziałam w tym miałam na myśli mieszane uczucia bo się kierowałam drogą neutralną
Przesłuchujący: To znaczy że sfabrykowałaś tę wiadomość świadomie, biorąc pod uwagę że pomimo, iż nie prawdziwa, może odbić się nagatywnie na wizerunku Beatudii?
Elisa Kirianóo von Hohenburg: Były róźne warianty na stole, w tym powiem że te pół nie wiedziałam jak może odbić się negatywniej wizerunku bo ja jestem ostrożnym optimistą
Pół wiedziałam jak operacja przebiegnie ten początek, ale ta końcówka była nie pewna
Przesłuchujący: Myślę że czasem należałoby być również i trochę pesymistą, by uniknąc takich sytuacji. Nie sądzisz?
Elisa Kirianóo von Hohenburg: W tym jest racja
Czy oskarżona pragnie coś dodać?(został w tym miejcu załączony plik z zał. 2)
Elisa Kirianóo von Hohenburg: To jest ta przynęta dla Bolesława te sfabrykowana wiadomość
Przesłuchujący: W jaki sposób miała być przynętą?
Elisa Kirianóo von Hohenburg: Bo by uwieżeli tą wiadomość Ta część przesłuchania została utajniona na życzenie przesłuchiwanej I nie chcę aby wiedział o tym Bolesław i tamci co my mówimy. I chcem było to tajna operacja
Przesłuchujący: Nie wchodzę w takie szczegóły
nie obchodzą mnie tajne operacje IIFN
o ile nie szkodzą Beatudii
no chyba że to twoja osobista tajna operacja
co przypuszczam
Elisa Kirianóo von Hohenburg: To była moja osobista Tajna Operacja
Przesłuchujący: rozumiem. czyli to ty zedytowałaś tę wiadomość i ją komuś przesłałaś. Komu?
Elisa Kirianóo von Hohenburg: Dla Bolesława na priva i mojego Protektoratu Wyrtlandi i ja byłam w tedy na stanowisku Gubernatora w moim protekoracie na discordowej grupki
Przesłuchujący: Czy wiesz może w jaki sposób ta sfabrykowana przez ciebie wiadomość znalazła się na forum IIFN?
Elisa Kirianóo von Hohenburg: Bo skopiowali tę naszą wiadomość ze strony ekipy Bolesława
Elisa Kirianóo von Hohenburg: Mój Protekorat Wyrtlandi był tym Państwem fabularnym, wiesz o tym
Przesłuchujący: Czyli Bolesław przesłał tą sfabrykowaną przez ciebie wiadomość dalej, aż znalazła się na forum?
Elisa Kirianóo von Hohenburg: Tak oczywiście
Przesłuchujący: Czy podczas fabrykowania tej wiadomości miałaś świadomość, że może ona wzbudzić w II Federacji Nordackiej podejrzenia o działalność szpiegowską BRD w IIFN?
Elisa Kirianóo von Hohenburg: W tym powiem że ustawa zagłsowałam na "ZA" ustawą (Diamano i Waksmana) w tym ma za wetować ustawę ma czas Prezydent II FN no ten Bolesław na 2 dnii, jak zawetuję i to w tedy przegłsować te weto na korzyść (Waksmana i Damiano) w tym mam głosować po ich stronie. W tym powiem że: pół nie wiedziałam i pół wiedziałam w tym miałam na myśli mieszane uczucia bo się kierowałam drogą neutralną
Przesłuchujący: To znaczy że sfabrykowałaś tę wiadomość świadomie, biorąc pod uwagę że pomimo, iż nie prawdziwa, może odbić się nagatywnie na wizerunku Beatudii?
Elisa Kirianóo von Hohenburg: Były róźne warianty na stole, w tym powiem że te pół nie wiedziałam jak może odbić się negatywniej wizerunku bo ja jestem ostrożnym optimistą
Pół wiedziałam jak operacja przebiegnie ten początek, ale ta końcówka była nie pewna
Przesłuchujący: Myślę że czasem należałoby być również i trochę pesymistą, by uniknąc takich sytuacji. Nie sądzisz?
Elisa Kirianóo von Hohenburg: W tym jest racja
Ostatnio zmieniony sob lut 28, 2026 1:13 am przez Mateusz Brzęczyszczykiewicz, łącznie zmieniany 3 razy.

- Elisa Kirianóo von Hohenburg • Stempel
- Gość zagraniczny
Jabeć Komunzim! #Wolna Beatudia od Komunizmu! Państwowa Organizacja Bezpieczeństwa Nardowego to jest dla dno dnie w tym powiem że POBN uznaję ją za organizację terrorystyczną w tym i tyle powiem. Ja mam sie męczyć utratą obywatelstwa to dziady wbrew prawa dla ludzkość. Absurd goni absurd. I chcem wolność w tej Beatudii i chcem było w niej lepsze życie obywatela od komunizmu
htfjtfjtyfkjrtyujrtyujhnxrtf
- Gość zagraniczny
To dla tych którzy mieli by wątpliwość, czy zastosowana kara była odpowiednia. Czy socjalizm robi w Beatudii coś złego? Na to pytanie wszyscy powinniśmy sobie odpowiedzieć sami. Broni on jednak kraju i narodu przed ludźmi, którzy nie są w stanie rozmawiać nawet na poziomie. Elisa najwyraźniej zapomniała, że sama na początku dziwiła się, dlaczego w kraju socjalistycznym są wybory. Bez nawet tak podstawowej wiedzy należy uznać wiedzę Elisy o komunizmie za zerową, a co za tym idzie powyższą wiadomość za prowokację wymierzoną w cały lud pracujący, we wszystkich, którzy gotowi są na drogę dialogu pełną odpowiedzialności.Elisa Kirianóo von Hohenburg pisze: pt lut 27, 2026 8:33 pm Jabeć Komunzim! #Wolna Beatudia od Komunizmu! Państwowa Organizacja Bezpieczeństwa Nardowego to jest dla dno dnie w tym powiem że POBN uznaję ją za organizację terrorystyczną w tym i tyle powiem. Ja mam sie męczyć utratą obywatelstwa to dziady wbrew prawa dla ludzkość. Absurd goni absurd. I chcem wolność w tej Beatudii i chcem było w niej lepsze życie obywatela od komunizmu

- Petrenko Zosiolin • Stempel
- Gość zagraniczny
Patrząc na dowody przeciwko Elsie wydaje mi się że odpowiednia karą za swój niezbyt przyzwoity język na forum i próbę wrzucenia Beatudi w konflikt. Będzie odebranie jej obywatelstwa i wydalenie z kraju, jest to tylko propozycja i chciałbym żeby na temat kary wypowiedzieli się Tow. Kowalski i Tow. Brzęczyszczykiewicz.
- Stanisław Kowalski • Stempel
- Gość zagraniczny
Do podobnych wniosków już doszliśmy. Obywatelstwo już zostało odebrane a jeśli chodzi o wydalenie z kraju to oburzona Elisa sama to juz zrobiłaPetrenko Zosiolin pisze: pt lut 27, 2026 9:25 pm Patrząc na dowody przeciwko Elsie wydaje mi się że odpowiednia karą za swój niezbyt przyzwoity język na forum i próbę wrzucenia Beatudi w konflikt. Będzie odebranie jej obywatelstwa i wydalenie z kraju, jest to tylko propozycja i chciałbym żeby na temat kary wypowiedzieli się Tow. Kowalski i Tow. Brzęczyszczykiewicz.
Stanisław Kowalski
Prezydent Beatudzkiej Republiki Demokratycznej i II Sekretarz LPS
Prezydent Beatudzkiej Republiki Demokratycznej i II Sekretarz LPS
- Gość zagraniczny
Obywatelstwo zostało już odebrane. Sądzę, że uznanie Elisy za persona non grata i co za tym idzie wydalenie z państwa również będzie w pełni uzasadnioną decyzją. Dziękuję wam za taki pomysł Towarzyszu.Petrenko Zosiolin pisze: pt lut 27, 2026 9:25 pm Patrząc na dowody przeciwko Elsie wydaje mi się że odpowiednia karą za swój niezbyt przyzwoity język na forum i próbę wrzucenia Beatudi w konflikt. Będzie odebranie jej obywatelstwa i wydalenie z kraju, jest to tylko propozycja i chciałbym żeby na temat kary wypowiedzieli się Tow. Kowalski i Tow. Brzęczyszczykiewicz.

- Petrenko Zosiolin • Stempel
- Gość zagraniczny
Uważam że prewencyjnie powinniśmy nałożyć na nią zakaz wjazdu do Beatudi. Lecz to już jest to już do waszej decyzji Towarzysze.