Naród ciszy
- Stanisław Kowalski • Stempel
- Gość zagraniczny
Naród ciszy
Beatudia. Kraj niegdyś głośny i zorganizowany przez już dłuższy czas milczy. Wszystko to wina pandemi realiozy którą uderzyła do tego stopnia że władze oraz naukowcy zakazali Beatudczykom wychodzenia z domów do odwołania. Z tego też powodu obchody Bożego narodzenia nie były obchodzone tak wesoło. Na ulicach ani śladu po jarmarkach Bożonarodzeniowych ani po spacerująch ludziach. Pandemia również przeszkodziła w spotkaniu się rodzin w tak magicznym czasie jak wigilia. Wszystko to sprowadza się jak bardzo depresyjnie jest w Beatudi. Sytuacja wciaż wydaje sie nie poprawiać. Mamy już prawie połowe Stycznia ulice, sklepy i wszelakie restauracje wciąż pozostają puste. Obecnie jest godzina 2:50 lecz niektórzy dalej nie mogą zasnąć. Jedną z takich osób jest widocznie zmartwiony Stanisław Kowalski siedzacy w swoim gabinecie przy swoim biurku. Zarówno na podłodze jak i na samym biórku leżą porozwalane gazety, wyniki badań oraz pudełka po tabletkach. Oparty u własne ręce prezydent Beatudii próbuje wymyśleć co dalej? Cały mikroświat się rozwija lecz BRD zostaje w tyle. Już dawno świat stracił nami zainteresowanie. Trzeba zrobić coś żeby powrócić. Były to jednak zmartwienia z którymi sam nic nie mógł zrobić. Zrezygnowany tow. Kowalski zgasił lampę i położył się spać
Stanisław Kowalski
Prezydent Beatudzkiej Republiki Demokratycznej i II Sekretarz LPS
- Gość zagraniczny
Re: Naród ciszy
Od rana Stanisław Kowalski stał w nienajlepszym nastoju lecz jednocześnie był zdeterminowany do działania. Po przygotowaniu porannego espresso udał się do swojego gabinetu. Wchodząc przez próg pokoju odkopnal leżącą pod jego stopami puszkę po energetyku po czym usiadł przy swoim biórku i odpalił komputer na którym zaczal wypisywać od czego zacząć. Po wielu godzinach intensywnego myślenia oraz uderzania palcami w klawiature, twarz prezydenta sie rozchmurzyła a zmęczony wyraz twarzy zastąpił uśmiech. Towarzysz Kowalski zerwał sie z krzesła, złapał telefon i wyszukał numer swojego serdecznego przyjaciela Mateusza Brzęczyszczykiewicza. Z racji iż Tow. Brzeczyszczykiewicz nie odbierał, Kowalski zdecydował sie zostawić nagranie na poczcie głosowej:
"Mateuszu, mam pomysł! Spotkajmy się w studiu, wyśle ci lokalizacje w ktorym dokładnie"
Po wysłaniu wiadomosci Tow. Kowalski złapał za kurtke i rozpromieniony wybiegł z mieszkania
"Mateuszu, mam pomysł! Spotkajmy się w studiu, wyśle ci lokalizacje w ktorym dokładnie"
Po wysłaniu wiadomosci Tow. Kowalski złapał za kurtke i rozpromieniony wybiegł z mieszkania
Stanisław Kowalski
- Mateusz Brzęczyszczykiewicz • Stempel
- Gość zagraniczny
Mateusz Brzęczyszczykiewicz rozczarowany sytuacją Beatudii oraz zmartwiony nowymi raportami o zakażeniach realiozą nieustannie starał się ograniczać rozprzestrzenianie choroby, odbywając wiele konsultacji z lekarzami. Do tego dochodziła walka ze srogą zimą oraz lodem na ulicach. Służba Beatudii wywarła na niego spory wpływ powodując zmęczenie. W końcu zasnął na dobre kilkanaście godzin. Dopiero po obudzeniu się, z podkrążonymi oczami i wciąż wyraźnie niewyspany zauważył, że ma 15 nieodebranych połączeń od Towarzysza Kowalskiego.
A niech to - pomyślał - mogłem nie spać... Kto będzie nad tym wszystkim czuwał, jak nie ja. Chociaż tyle że jest jeszcze tow. Kowalski...
Wkrótce później Mateusz zauważył, że przyszła do niego wiadomość głosowa. Po jej odsłuchaniu natychmiast udał się do lokalizacji wskazanej przez Towarzysza Prezydenta.
A niech to - pomyślał - mogłem nie spać... Kto będzie nad tym wszystkim czuwał, jak nie ja. Chociaż tyle że jest jeszcze tow. Kowalski...
Wkrótce później Mateusz zauważył, że przyszła do niego wiadomość głosowa. Po jej odsłuchaniu natychmiast udał się do lokalizacji wskazanej przez Towarzysza Prezydenta.

I Sekretarz KC LPS i Premier
Beatudzkiej Republiki Demokratycznej,
Minister Spraw Zagranicznych BRD
- Gość zagraniczny
Po dojechaniu pod studio na Ulicy Żurawiej Mateusz Brzęczyszczykiewicz wysiadłszy ze swojego samochodu wszedł do budynku. Po wejściu do studia na miejscu zastał już Stanisława Kowalskiego wraz z kilkoma innymi ludźmi.
Witaj przyjacielu- krzyknał Stanisław z Entuzjazmem w głosie-Szybko ci wytłumacze o co tak własciwie chodzi. Jak wiesz przez ostatnie 2 miesiace Beatudia zmaga się z z pandemią realiozy. Bardzo na tym ucierpieli nasi obywatele którzy odbywają kwarantannę która jak podają najnowsze raporty sprawiła że odsetek ludzi chorujących na depresje w naszym kraju wzrósł. Z pewnych źródeł też wiem że nasi naukowcy sa coraz bliżej odkrycia sposobu na wygranie z wirusem i nastapić ma to bardzo szybko czyli na przestrzeni kilku dni. Wobec tego chciałbym stworzyć audycje radiową która poza puszczaniem muzyki rozwiązywałaby problemy psychiczne słuchaczy którymi byliby nasi obywatele. Nadawalibysmy do momentu przerwania kwarantanny a jeśli odbiór bedzie pozytywny to moze stanie sie to stałą rozrywką dla naszych obywateli. W czasie kiedy audycja bedzie leczyła naszych obywateli my postaramy sie ustawić Beatudie na właściwe tory. Co towarzysz o tym myśli?
Witaj przyjacielu- krzyknał Stanisław z Entuzjazmem w głosie-Szybko ci wytłumacze o co tak własciwie chodzi. Jak wiesz przez ostatnie 2 miesiace Beatudia zmaga się z z pandemią realiozy. Bardzo na tym ucierpieli nasi obywatele którzy odbywają kwarantannę która jak podają najnowsze raporty sprawiła że odsetek ludzi chorujących na depresje w naszym kraju wzrósł. Z pewnych źródeł też wiem że nasi naukowcy sa coraz bliżej odkrycia sposobu na wygranie z wirusem i nastapić ma to bardzo szybko czyli na przestrzeni kilku dni. Wobec tego chciałbym stworzyć audycje radiową która poza puszczaniem muzyki rozwiązywałaby problemy psychiczne słuchaczy którymi byliby nasi obywatele. Nadawalibysmy do momentu przerwania kwarantanny a jeśli odbiór bedzie pozytywny to moze stanie sie to stałą rozrywką dla naszych obywateli. W czasie kiedy audycja bedzie leczyła naszych obywateli my postaramy sie ustawić Beatudie na właściwe tory. Co towarzysz o tym myśli?
Stanisław Kowalski
- Gość zagraniczny
Mateusz zadziwiony energią towarzysza Kowalskiego odparł:
Świetnie że mamy jakiś pomysł! A w jaki sposób to miałoby działać? Czy mógłbyś opisać mi to dokładniej? Jak wyglądałyby te audycje?

- Gość zagraniczny
Pomysł był aby audycje nagrywać a potem wrzucać na tik toka. Obawiam się jednak że bardziej osiągalnym dla nas sposobem bedzie pisanie ich u nas na forum no i szkoda trochę
. Jeśli towarzysz sie zastanawia jak będą wyglądać taka audycja no to na pv już jakiś czas temu wysyłałem panu pewien screen z tekstem. To coś w tym stylu. Jeśli towarzysz rozumie o co mi chodzi i nie ma żadnych sprzeciwów to pomysł postaram sie wdrożyć od przyszłego tygodnia
Stanisław Kowalski
- Gość zagraniczny
Nie mam nic przeciw takiemu rozwiązaniu o ile ma na to Towarzysz fajny pomysł.