Zebranie założycielskie Pollińskiej Organizacji Badań Astronomicznych

Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Gość zagraniczny

Re: Zebranie założycielskie Pollińskiej Organizacji Badań Astronomicznych

Post autor: Ronon Dex »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Damiano Robingren pisze: wt sie 18, 2026 6:40 pmAkszyli, jeśli zdołałbym znaleźć odpowiednią ilość czasu to mógłbym wrócić do swojego projektu https://forum.nordata.org/topic/3099-mi ... ment-29639 to by był w sumie realny klimat na Pollinie :lol:
Pytanie czy i jak udałoby się Tobie dopasować przyjęte oraz ugruntowane w różnych krajach "klimaty lokalne"? Bo jeśli nie to szkoda zachodu na coś co i tak nie zostałoby zaakceptowane, bo przecież wielu nie chciałoby zmieniać swoich ustaleń i narracji.
Damiano Robingren pisze: wt sie 18, 2026 6:40 pmNo w sumie to się zgadzam
No to OK. Idziemy w kierunku jakiegoś wyważenia pomiędzy zasadami znanymi z reala oraz fikcji umożliwiającej tworzenie ciekawszych narracji.

Muszę przy okazji zrobić uwagę, że gdy lata temu (11?) kombinowałem z tym układem planetarnym to brałem pod uwagę to co było wcześniej już opisywane - stąd na ten przykład na Cidaris musiałem stworzyć warunki zdatne (choć raczej dość ekstremalne) do zamieszkania, bo taka narracja była wcześniej prowadzona w NUPIA. Podobnie z Czerwoną Planetą, bo wcześniej była już narracja Wandystanu dotycząca trudnych, ale zdatnych do życia mikronacyjnego człowieka. Belgraida też była opisywana (choć niewiele szczegółów było) zanim zabrałem się za ten układ. Tak to jest jak chcesz (bo w sumie trzeba tak robić) szanować wcześniejsze ustalenia i narracje.
Awatar użytkownika
Damiano Robingren Stempel
Gość zagraniczny

Re: Zebranie założycielskie Pollińskiej Organizacji Badań Astronomicznych

Post autor: Damiano Robingren »

Ronon Dex pisze: wt sie 18, 2026 7:29 pm
Damiano Robingren pisze: wt sie 18, 2026 6:40 pmAkszyli, jeśli zdołałbym znaleźć odpowiednią ilość czasu to mógłbym wrócić do swojego projektu https://forum.nordata.org/topic/3099-mi ... ment-29639 to by był w sumie realny klimat na Pollinie :lol:
Pytanie czy i jak udałoby się Tobie dopasować przyjęte oraz ugruntowane w różnych krajach "klimaty lokalne"? Bo jeśli nie to szkoda zachodu na coś co i tak nie zostałoby zaakceptowane, bo przecież wielu nie chciałoby zmieniać swoich ustaleń i narracji.
To było podstawowe zadanie tego sytemu i to serio działa tylko potrzebuję dokładnych lokalizacji wszystkich stolic mikronacji :? No ale działa kiedyś coś z tym podziałam
Damiano Robingren
Prezes firmy BAZTEK, Esperantysta

La Esperantismo celas la reciprokan sinkomprenadon kaj
konsekvence ankaŭ estimon kaj amon inter ĉiuj gentoj kaj nacioj.

L.L. ZAMENHOF
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydarzenia”