Stwórzmy razem mikronacyjny system motosportu
- Damiano Robingren • Stempel
- Gość zagraniczny
Stwórzmy razem mikronacyjny system motosportu
Towarzysze!
Pojawiła się inicjatywa pod szumnym tytułem: "Stwórzmy razem mikronacyjny system motosportu". Jak taki system ma wyglądać, jak ma działać? Opiszcie to i postaramy się coś wspólnie wyklepać.
Towarzysze, pomożecie?
Pojawiła się inicjatywa pod szumnym tytułem: "Stwórzmy razem mikronacyjny system motosportu". Jak taki system ma wyglądać, jak ma działać? Opiszcie to i postaramy się coś wspólnie wyklepać.
Towarzysze, pomożecie?
Damiano Robingren
Prezes firmy BAZTEK, Esperantysta
La Esperantismo celas la reciprokan sinkomprenadon kaj
konsekvence ankaŭ estimon kaj amon inter ĉiuj gentoj kaj nacioj.
L.L. ZAMENHOF
L.L. ZAMENHOF
- Stanisław Kowalski • Stempel
- Gość zagraniczny
Re: Stwórzmy razem mikronacyjny system motosportu
Według mnie ciekawe byłyby wyścigi działające jak grand prix. Co tydzień wyścig byłby w nowym miejscu. Trzeba byłoby przemyśleć jednak szczególy bo nie mam pojęcia jak to zoorganizować by nie przypominało RMAW
Stanisław Kowalski
Prezydent Beatudzkiej Republiki Demokratycznej i II Sekretarz LPS
- Gość zagraniczny
No ja proponuję system informatyczny a tor byłby tworzony przez państwo/osobę decyzyjną i byłby on dostosowany do potrzeb i tyleStanisław Kowalski pisze: pn kwie 13, 2026 7:49 am Według mnie ciekawe byłyby wyścigi działające jak grand prix. Co tydzień wyścig byłby w nowym miejscu. Trzeba byłoby przemyśleć jednak szczególy bo nie mam pojęcia jak to zoorganizować by nie przypominało RMAW
Damiano Robingren
L.L. ZAMENHOF
L.L. ZAMENHOF
- Gość zagraniczny
No jo, realizacja może być lekko opóźniona ale piszcie propozycje na taki system czy robić z tego zręcznościówkę czy bardziej manager
Damiano Robingren
L.L. ZAMENHOF
L.L. ZAMENHOF
- Gość zagraniczny
To znaczy?Damiano Robingren pisze: ndz kwie 19, 2026 6:06 pm No jo, realizacja może być lekko opóźniona ale piszcie propozycje na taki system czy robić z tego zręcznościówkę czy bardziej manager
Stanisław Kowalski
- Mateusz Brzęczyszczykiewicz • Stempel
- Gość zagraniczny
Witam, oczywiście dziękuję za inicjatywę i sądzę, że z pewnością jest ona warta uwagi. Przede wszystkim, przynajmniej z tego co mnie wiadomo, w prowadzeniu takich pojazdów kluczowa jest szybkość reakcji. Stąd też sądzę że główny nacisk powinien zostać nałożony przede wszystkim na refleks. Nie sądzę jednak że musiałoby się to wiązać z całkowitym odrzuceniem tej drugiej propozycji, o ile miałoby to uatrakcyjnić wydarzenie, urozmaicić je. Z drugiej jednak strony, tak jak wspomniał przede mną tow. Kowalski, przede wszystkim powinno to różnić się od RMAW, być czymś zdecydowanie innym i wyróżniającym się. Szczerze powiedziawszy widziałem to zapytanie już dnia jego publikacji. Nie odpisywałem jednak w nadziei, że wypowiem się dopiero gdy wpadnę na coś konkretnego. Nie wiem czy jest to dobry pomysł, ale może dało by się znaleźć jakąś darmową grę mobilną bądź przeglądarkową i tam, podobnie jak w skokach narciarskich, ludzie graliby a następnie publikowali swoje wyniki czasowe (np. z okrążeń) na forum? Myślę że taka forma zabawy może być nawet bardziej zręcznościowa niż pisanie na forum o określonej godzinie, a więc w konsekwencji atrakcyjniejsza przede wszystkim dla nowych. Co towarzysze sądzą o takim pomyśle?Damiano Robingren pisze: ndz kwie 19, 2026 6:06 pm No jo, realizacja może być lekko opóźniona ale piszcie propozycje na taki system czy robić z tego zręcznościówkę czy bardziej manager

I Sekretarz LPS i Premier
Beatudzkiej Republiki Demokratycznej
- Gość zagraniczny
no bo można albo zręcznościówkę (czyli gracz o danej porze kieruje postacią/zawodnikiem) albo manager gdzie się manageruje team, ewentualnie coś pomiędzyStanisław Kowalski pisze: ndz kwie 19, 2026 7:34 pmTo znaczy?Damiano Robingren pisze: ndz kwie 19, 2026 6:06 pm No jo, realizacja może być lekko opóźniona ale piszcie propozycje na taki system czy robić z tego zręcznościówkę czy bardziej manager
Damiano Robingren
L.L. ZAMENHOF
L.L. ZAMENHOF
- Gość zagraniczny
No to nie wiem po co mam tworzyć cały system oparty o własnoręcznie zakodowaną stronęMateusz Brzęczyszczykiewicz pisze: ndz kwie 19, 2026 7:37 pm Nie wiem czy jest to dobry pomysł, ale może dało by się znaleźć jakąś darmową grę mobilną bądź przeglądarkową i tam, podobnie jak w skokach narciarskich, ludzie graliby a następnie publikowali swoje wyniki czasowe (np. z okrążeń) na forum?
W mojej intencji nie było tworzenie czegokolwiek powiązanego z forumMateusz Brzęczyszczykiewicz pisze: ndz kwie 19, 2026 7:37 pm Myślę że taka forma zabawy może być nawet bardziej zręcznościowa niż pisanie na forum o określonej godzinie, a więc w konsekwencji atrakcyjniejsza przede wszystkim dla nowych. Co towarzysze sądzą o takim pomyśle?
Damiano Robingren
L.L. ZAMENHOF
L.L. ZAMENHOF
- Mateusz Brzęczyszczykiewicz • Stempel
- Gość zagraniczny
Hm, znaczy jeśli Towarzysz chce zakodować, to nie wiem za bardzo co mogę zaproponować ponieważ nie znam możliwości Towarzysza w tym zakresie.No to nie wiem po co mam tworzyć cały system oparty o własnoręcznie zakodowaną stronę

I Sekretarz LPS i Premier
- Gość zagraniczny
Wykluczyłbym manager. Najchętniej to organizowałbym cos takiego w grach typu: asseto corsa, gran turismo itp, ale niestety wiem że te gry kosztują dużo. Maja towarzysze pomysł na tańszą alternatywę?Damiano Robingren pisze: ndz kwie 19, 2026 7:50 pmno bo można albo zręcznościówkę (czyli gracz o danej porze kieruje postacią/zawodnikiem) albo manager gdzie się manageruje team, ewentualnie coś pomiędzyStanisław Kowalski pisze: ndz kwie 19, 2026 7:34 pmTo znaczy?Damiano Robingren pisze: ndz kwie 19, 2026 6:06 pm No jo, realizacja może być lekko opóźniona ale piszcie propozycje na taki system czy robić z tego zręcznościówkę czy bardziej manager
Stanisław Kowalski