,,Terens"

Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Gość zagraniczny

Re: ,,Terens"

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Ostatnia wiadomość z poprzedniej strony wątku

Agent Oczko i Agent Atlas solidnie rozmyślali. Następnie Agent Atlas powiedział.

-Agent Atlas: To wtedy musielibyśmy powiadomić wyższe nasze dowództwo. Ale plan nie jest najgorszy. Najważniejsze by Syntki były bezpieczne.

Agent Oczko klepie się po policzku lewym i potem również odpowiada, głośniej.

-Agent Oczko: Jak zapewnicie takie szkolenie syntkom, by mogły się bronić biedne przed tym strasznym instytutem, to jest opcja. Jednak niech najlepiej same syntki się wypowiedzą.

-Syntek AD-1: Skoro to nam pomoże... To zrobimy tą rewolucję czy jak to się nazywa. Ale musimy się nauczyć... Byle by wspomóc naszych braci i sióstr
Awatar użytkownika
Stanisław Kowalski Stempel
Gość zagraniczny

Post autor: Stanisław Kowalski »

Stanisław Kowalski: W takim razie niech sie Towarzysze skontaktują z swoim przywódctwem. My bierzemy na siebie zapewnienie syntkom schronienia oraz kwestie szkolenia. Skontaktuje się z Towarzyszem Zosiolinem oraz Towarzyszem Schneiderem którzy powinni być skłonni do przeprowadzenia szkolenia. Myśle że nie ma co przedłużać, weźmy się do pracy
Stanisław Kowalski
Prezydent Beatudzkiej Republiki Demokratycznej i II Sekretarz LPS
Awatar użytkownika
Gość zagraniczny

-Agent Atlas: Gadaliśmy z wyższym dowództwem i ostatecznie się zgodzili na ten plan.

Tak też na plaże przybyło 100 syntków. Następnie razem z agentem grubym przybyli i powiedzieli.

-Agent Gruby: Także naszym przywódcą jest Desmondea. A tutaj z kolei jest 100 syntków, którymi trzeba się zaopiekować. Wierzymy że się nimi zaopiekujecie i faktycznie zrobicie to miasto.

-Agent Oczko: Tak tutaj z panem prezydentem Stanisławem Kowalskim i panem premierem Mateuszem Brzęczyszczykiewiczem jest ustalone i dogadane.

@Stanisław Kowalski @Mateusz Brzęczyszczykiewicz
Awatar użytkownika
Mateusz Brzęczyszczykiewicz Stempel
Gość zagraniczny

Post autor: Mateusz Brzęczyszczykiewicz »

Następnie Mateusz Brzęczyszczykiewicz powiedział do wszystkich zgromadzonych:

-Mateusz Brzęczyszczykiewicz: W takim razie prosiłbym wszystkie syntki o pozostanie na terytorium bazy wojskowej. Jutro, na apelu którego godzina zostanie najpewniej jeszcze wyznaczona, dowiecie się szczegółowo jak będzie wyglądał Wasz pobyt na terenie bazy wojskowej. Wasz pobyt tutaj powinien pozostać, dla bezpieczeństwa Waszego jak i Beatudii, w ścisłej tajemnicy. Poza tym mogę Wam zagwarantować że otrzymacie wszelkie potrzebne wyżywienie, ćwiczenia oraz wszystko czego potrzebujecie od rządu Beatudii. Na ten moment nie opuszczajcie bazy wojskowej, wkrótce powinniście zostać przetransportowani do zamkniętego aczkolwiek bezpiecznego tajnego miasteczka w celu ochrony Was przed instytutem. Tyle ode mnie. Czy są jakieś pytania?

Następnie Brzęczyszczykiewicz rozejrzał się po tym dość sporym tłumie...
Obrazek
I Sekretarz KC LPS i Premier
Beatudzkiej Republiki Demokratycznej,
Minister Spraw Zagranicznych BRD,
Minister Spraw Wewnętrznych BRD
Awatar użytkownika
Gość zagraniczny

Wtedy Premier Mateusz Brzęczyszczykiewicz, widzi jak Agent Atlas i Agent Oczko skaczą z radości i krzyką.

-Agent Atlas: Dobra wiadomość Syntki! Główna baza Instytutu została zniszczona i rozwalona doszczędnie! Zostało tylko Bractwo Stali do pokonania!

-Agent Oczko: Tak to prawda! Jeszcze pokonamy ostatniego wroga i po tym będziecie mogli wrócić do domu! Ale uzbrójcie się w cierpliwość. Nasi muszą pokonać Bractwo Stali!

Syntki gdy słyszą że Główna Siedziba Instytutu została zniszczona to skaczą z radości, przytulają się i zaczynają świętować.

-Syntek 3391D: Jest! Jestem wolną kobietą! Już ten potwór Instytut padł! Nie będziemy niewolnikami! To jest wspaniałe John!

-Syntek 8743F: Tak, to wspaniała wiadomość! W końcu Fiona nie musimy się bać, że znowu nas zniewolą! A dzięki przyjaciołom z Beatudii jesteśmy bezpiecznI! Jeszcze tylko niech te bractwo stali upadnie... I w końcu będziemy mogli wrócić Fiona bezpiecznie do domu...
Awatar użytkownika
Gość zagraniczny

tak też przez radio komunikuje się Agent Oczko z Starszym Agentem Szczudło.

-Starszy Agent Szczudło: Oczko odbiór. Słuchaj mnie uważnie. Wracasz. Jesteś nam potrzebny. Agenta Atlasa tam zostaw. Powiedz też swoim Beatudzkim sojuszników, by wysłali swoich szpiegów do Radioactive Smile i że potrzebujemy ich bardzo pilnie, bo dostajemy od Bractwa Stali po dupie. Bez odbioru.

I gdy się rozłączył nie mając innego wyjścia podchodzi do Prezydenta i Premiera.

-Agent Oczko: Panie Prezydencie i Premierze Beatudii... Potrzebujemy wsparcia. Potrzebujemy waszych szpiegów, by pomogli nam w walce przeciwko Bractwu Stali. Sytuacja jest coraz trudniejsza i bardziej skomplikowana. Będziemy wdzięczni za każdego szpiega. Bez waszej pomocy... Trasa upadnie. A ja muszę szybko ruszać do Radioactive Smile. Potrzebują mnie. A ty Agent Atlas przejmujesz tu dowodzenie nad syntkami ocalałymi.

-Agent Atlas: Zrozumiałem Oczko... To nic dobrego... Bractwo Stali... Nie możemy się im dać... Oni chcą zniszczyć biedne syntki...

Awatar użytkownika
Stanisław Kowalski Stempel
Gość zagraniczny

Post autor: Stanisław Kowalski »

Stanisław Kowalski widocznie zakłopotany i przejęty całą tą sytuacją niewiedział co odpowiedzieć Agentowi Oczko. Cała ta sytuacja zbyt szybko eskalowała dla głowy państwa. Wkońcu jednak obrócił się w strone premiera i sie odezwał

-Stanisław Kowalski: Towarzyszu, mamy inny wybór? Skoro już się wpełni solidaryzujemy z syntkami to nie mamy chyba innego wyboru niż wysłać naszych szpiegów do Radioactive Smile

@Mateusz Brzęczyszczykiewicz
Stanisław Kowalski
Prezydent Beatudzkiej Republiki Demokratycznej i II Sekretarz LPS
Awatar użytkownika
Gość zagraniczny

https://radioactivesmile.createmybb4.co ... tml#pid247

Tak Agent Oczko przez radio z Radioactive Smile skontaktował się z Agentem Atlasem.

-Agent Oczko: Złe wieści. Imperium Rzymu i Bractwo Stali się mocno rozrosło. w Dodatku ci drudzy są blisko nas. Atmosfera jest bardziej gorąca jak nigdy wcześniej. Pojawia się przeróżne przemysły. Wygląda to jakby Desmondea powoli traciła panowanie nad swoimi ludźmi. W dodatku straciliśmy Starszego Agenta Szczudło. W skrócie tutaj mamy przedupione. Niech syntki lepiej zostaną w Beatudi. Jest tu zbyt niebezpiecznie. Bez odbioru.

Radio się wyłączyło.

-Agent Atlas: Co tam się dzieje... Bractwo Stali i Imperium Rzymu... I co ja teraz zrobię...

Widać że jest bezradny Agent Atlas... Siada na krześle i myśli.
Awatar użytkownika
Mateusz Brzęczyszczykiewicz Stempel
Gość zagraniczny

Post autor: Mateusz Brzęczyszczykiewicz »

Mateusz Brzęczyszczykiewicz, zaskoczony rozwojem wydarzeń, również się przejął. Następnie, po pewnym czasie myślenia, odpowiedział Towarzyszowi Kowalskiemu:

Mateusz Brzęczyszczykiewicz: Wyślijmy tam w takim razie swoich agentów. Proponuję aby przede wszystkim mieli oni za zadanie odciągnąć uwagę tych złych istot od nagłego zniknięcia tak dużej liczby syntków, może pozorując ich śmierć. Nie chcemy by nabrali podejrzeń, że ktokolwiek je przechowuje.

Następnie Mateusz odniósł się do złych wieści:

Mateusz Brzęczyszczykiewicz: Faktycznie, jest to zła sytuacja. Również uważam że w takim wypadku lepiej będzie, jak syntki, zgodnie z wcześniej ustalonym planem, zostaną w BRD.

Następnie Mateusz oczekiwał na dalszy rozwój wydarzeń
Obrazek
I Sekretarz KC LPS i Premier
Beatudzkiej Republiki Demokratycznej,
Minister Spraw Zagranicznych BRD,
Minister Spraw Wewnętrznych BRD
Awatar użytkownika
Gość zagraniczny

Tak też ostatecznie Dowództwo Trasy i pozostałe syntki... Zaryzykowały i ruszyły tutaj. Przybyli do miejsca. Gdy dowiedzieli się o bazie wojskowej, od razu się tam udali. Desmondea dumnie szła przed wszystkimi. Podeszła pierw do Atlasa.

-Desmondea: Agent Atlas chcę raport w tej chwili. Mów.

-Agent Atlas: Zgodnie z waszymi wytycznymi tu zostałem. Beatudzka Republika Demokratyczna faktycznie zaopiekowała się syntkami, chociaż zrobiła to w tajny sposób, czyli po prostu własne miasto-azyl, na które obie strony się zgodziły. Można ich oficjalnie uznać za sojuszników. Syntki żyją dobrze.

-Desmondea: W takim razie tajna operacja ,,Terens" uważam za zakończoną. Dobrze gdzie są osoby które dowodzą tym państwem przyjacielskim dla syntków?

Agent Atlas pokazuje na Prezydenta Stanisława Kowalskiego i Premiera Mateusza Brzęczyszczykiewicza. Desmondea i pozostali podchodzą z dowództwa.

-Desmondea: Ja nazywam się Desmondea. Jestem najważniejszym przywódcą Trasy. To ja stworzyłam razem z pozostałymi Trasę. Słyszeliśmy o was dobre opinie. Jako najważniejszy dowódca Trasy jestem wam bardzo wdzięczna za wsparcie Trasy. To dla nas wiele znaczy. A ze mną są Pan Tims, Doktor Muller, Tom Majsterkowicz, Starszy Agent Igła i Starszy Agent Oczko. Tak Starszy Agencie Oczko dobrze słyszałeś, dostałeś awans. W każdym razie to moi najważniejsi ludzie.

-Pan Tims: To właśnie ja ostatecznie przemówiłem do rozsądku Desmondea i ona po bardzo ciężkich negocjacjach naszych wewnętrznych uznała, że moja propozycja jest najlepsza. Ufam że podjąłem dobrą decyzję, popierając by wszystkie Syntki przybyły tutaj.

-Doktor Muller: Ja z kolei jestem Doktor Muller. Odpowiadam za leczenie i medykamenty Trasy. Mam nadzieję że tutaj nie musimy się martwić o braki leków. W Radioactive Smile wiecznie był z tym problem.

-Tom Majsterkowicz: Zdobyli naszą siedzibę! Jesteśmy zgubieni!

-Desmondea: Tom uspokój się. Jesteśmy tu w gościach. Przedstaw się naszym sojusznikom.

-Tom Majsterkowicz: Nie lekceważ Bractwa Stali! Ale tak, witam jestem Tom Majsterkowicz. Potrafię zbudować UchonatorosłuchatorMetronom 5000. To moje najnowsze cacko! Działa i usłyszy wszystko i wykryje! I odpowiadam ogólnie za różne majsterkowe rzeczy.

-Starszy Agent Igła: Starszy Agent Igła. Miałem szpiegować Rzym, ale sytuacja była tak krytyczna i zbyt niebezpieczna, że jesteśmy tutaj. Jestem bardzo dobry w kamuflażu.

-Starszy Agent Oczko: Wow... Mam awans. No mnie już znacie. Przewodziłem operacją ,,Terens". A Desmondea to najważniejszy przywódca całej naszej Trasy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wiadomości z kraju”